حمل و نقل

صنایع زیرساختی توی همه کشورها به عنوان شاهرگ پیشرفت تولید و صنعت شناخته میشه. در واقع اگه کشوری زیرساخت محکم و قوی نداشته باشه، محالِ ممکنه بتونه توی اقتصاد و صنعت پیشرفت کنه. حمل‌و‌نقل هم یکی از مهم‌ترین حوزه‌های زیرساختی کشورهاست که توی ایران تا امروز سرنوشت جالب توجهی داشته! مثلاً در مورد خطوط ریلی، کشور ما حدود 40 سال پیش فقط 4000 یا 5000 کیلومتر خط راه آهن داشت؛ در حالی که طبق آمار بانک جهانی حالا ما چیزی حدود 10000 کیلومتر ریل آهن داریم.

نکته جالب توجه اینه که حمل‌و‌نقل کالا با این خطوط راه‌آهن، توی همین سال‌ها 6 برابر شده و رتبه جهانی ایران هم 20 پله ارتقا پیدا کرده. در مورد هواپیما و فرودگاه هم از سال 1351 تا حالا پیشرفت‌های خیلی خوبی داشتیم. دقیق‌تر بخوام بهتون بگم، طبق آمار بین‌المللی، مسافر و بار جابجا شده با هواپیما توی کشورمون به ترتیب ۲۵ و ۱۵ برابر شدن. البته نباید نادیده بگیریم که این پیشرفت‌ها با وجود تحریم‌های سنگین آمریکا اتفاق افتاده…

و اما برسیم به جاده‌های کشورمون ایران… خوب اول بگم که کل جاده‌هایی که داشتیم از ۵۰ هزار کیلومتر حالا به نزدیک ۲۵۰ هزار کیلومتر رسیده… اما بیشتر از اون جاده‌های روستاییمون رشد کردن که توی این مدت دوازده و نیم برابر شدند. جالبه که بدونید آزادراه‌های ایران بیشتر از ۸ برابر رشد کردند که این موضوع توی توسعه و راحت شدن حمل‌و‌نقل خیلی موثره… البته ماجرا به همینجا ختم نمی‌شه و اینم بگم که استراتژی جاده‌ای کشورمون هم در قالب دو کریدور شرق به غرب و شمال به جنوب پیگیری شده که میتونه کمک بزرگی به اقتصاد و صنعت ایران باشه!

 پیشرفت‌‌های ایران در حوزه حمل و نقل

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *