معنویت و دین‌داری

یکی از بحث‌هایی که همیشه بین مردم ایران وجود داشته، اینه که ما نسبت به گذشته دیندارتر شدیم یا بی‌دین؟! برای روشن شدن موضوع بیاین وضعیت مردم ایران رو توی چند دهه اخیر بررسی کنیم. خب همه می‌دونیم که در دوره حکومت پهلوی، استقبالی از دیندار بودنِ مردم نمی‌شد و حکومت تلاش می‌کرد که فرهنگ غربی و ابتذال رو توی جامعه رواج بده! مثلاً اینکه توهین به ارزش‌های اخلاقیِ ایرانی‌ها توی تلویزیون، سینما یا رویدادهای فرهنگی کشور عادی شده بود. حتی افراد فاسد و دین‌ستیز مثل فرخ‌رو پارسا و لیلی امیرارجمند به عنوان مسئولین فرهنگی انتخاب می‌شدن! حمایت دولت از کاباره و قمارخونه‌ها و قوانینی مثل ممنوعیتِ حجابِ دخترانِ دبیرستانی، صدای مردم رو درآورده بود …

اما بعد از انقلاب مردم در سال 57، اوضاع متفاوت شد. امروزه مراسم مذهبی مثل شب‌های قدر و ایام محرم، با حضور کلی از جوونا و بزرگترا، خیلی پرشور برگزار می‌شه! کتابخونه‌ها و مساجد هم توی کشور، چند برابر شدن و هر سال جمعیت زیادی از مردم ایران توی رویدادهای مذهبی مثل پیاده‌روی اربعین، اعتکاف، عید فطر و عید غدیر شرکت می‌کنن. حدس می‌زنم شما هم مثِ من، فیلمای مذهبی مثل یوسُفِ پیامبر، مختارنامه و محمد رسول‌الله رو از تلویزیون و سینما دیدید که برای همه‌مون کلی خاطره ساختن! در کنار این موارد، طبق آمار، فرهنگِ انفاق و کمک به محرومین هم توی کشور چند برابر رشد کرده و اتفاق‌هایی مثل وقف، پرداخت صدقات و گلریزون‌های مختلف مث جشن عاطفه‌ها و آزادی زندانیا افزایش پیدا کردن!

مردم ایران هر سال توی مناسبت‌های مختلف مثل ماهِ رمضان سفره‌های نذری و افطار رو توی مساجد و حسینیه‌ها برپا می‌کنن. گروه بزرگی از جوونا هم کارهای جهادی رو با هدف کمک به مناطق محروم به صورت رایگان انجام میدن که این هم واقعاً کار بزرگیه! اینم بگم که بعد از انقلاب، قرآن کریم توسط مردم ایران، به ۱۴۸ زبان زنده دنیا ترجمه شده! نکته آخر اینکه، طبق تحقیقات موسسه معتبر پیو، آمار افرادی که هر روز اعمال مذهبی دارن، در ایران ۸۷ درصده، در حالی که این مقدار توی کشورهای بزرگ دنیا خیلی کمتر از اینه.

“معنویت در ایران”

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *