وضعیت فقر در ایران
وضعیت فقر در ایران
خط فقر عبارت است از مقدار درآمدی که برای تأمین حداقل نیازهای فردی در یک جامعه لازم است و تأمین نشدنِ آن موجب میشود چنین افرادی «فقیر» درنظر گرفته شوند.
بانک جهانی(World Bank) برای سنجش میزان فقر در کشورهای دنیا، آنها را به چهار گروه تقسیم کردهاست. سپس برای هرکدام از این گروهها، با توجه به میزان درآمد و هزینههای زندگی در کشورها، درآمد روزانۀ لازم برای بهرهمندی از حداقل نیازهای فردی را درنظر گرفتهاست و برپایۀ آن، درصد فقرای کشورها را مشخص میکند. تقسیمبندیِ گفتهشده به این صورت است:
– کشورهای با درآمد بالا (High Income): 21.7 دلار؛
– کشورهای با درآمد بیشتر از متوسط (Upper-middle Income): ۵٫۵ دلار؛
– کشورهای با درآمد کمتر از متوسط (Lower-middle Income): 3.2 دلار؛
– کشورهای با درآمد پایین (Low income): 1.9 دلار.
در این تقسیمبندی، ایران در گروه دوم، یعنی کشورهای با درآمد بیشتر از متوسط، قرار دارد.
فقر در زمان پهلوی
فقیر بودنِ 46 درصدی مردم ایران
براساس مستندات بانک جهانی، حدود ۶۰ درصد از روستاییان و ۳۰ درصد از شهرنشینان ایران (با توجه به نسبت بالای جمعیت روستانشین)، یعنی تقریباً ۴۶ درصد از کل جمعیت ایران در سال ۱۹۷۷ میلادی، زیر خط فقر قرار داشتند.1
فقر بعد از انقلاب اسلامی
کاهش چشمگیر جمعیت فقیر در ایران
بنابر آمار رسمی بانک جهانی، از سال ۱۹۸۶ تا ۲۰۱8 میلادی، جمعیت زیر خط فقر ایران از ۴۴٫۲ درصد به حدود 14 درصد کاهش پیدا کردهاست، اما متأسفانه در سالهای اخیر، فقر افزایش داشتهاست.
با سلام و عرض ادب و احترام
پیوندی که برای نرخ 14 درصدی فقر در ایران گذاشته اید کار نمی کند
بنده خودم آمار سایت بانک جهانی رو هم برسی کردم اما چنین چیزی رو ندیدم
امکانش هست که پیوند درست مربوطه را معرفی بکنید ؟
سلام و وقت بخیر.
متاسفانه برای مشاهده این منبع باید اکانت پریمیوم سایت نوئما رو داشته باشید، به همین دلیل تصویر جدول رو داخل مطلب نویسنده گذاشته.
در این لینک میتونید نرخ افزایشی فقر تا سال 2014 رو ببینید. البته بازدید این صفحه نیاز به وی پی ان داره.
https://opendataforafrica.org/atlas/Iran/topics/Poverty/Poverty-Headcount-Ratio/Poverty-ratio-at-dollar55-a-day
با سلام و عرض ادب
بنده این پیوندی که ارسال فرمودید را نیز برسی کردم اما خود سایت knoema پیام می دهد که دسترسی به این صفحه امکان پذیر نمی باشد
این مشکل برای برخی از داده های آماری کتاب صعود چهل ساله 1 هم هست و با اینکه همون لینک رو جستجو می کنیم یا اصلا صفحه برایمان نشان داده نمی شود و یا اینکه آمار های متفاوتی را نشان می دهد از این بابت هنگام صحبت با افراد مختلف در فضای مجازی نمی توانیم ادعاهایی که در این رابطه داشته ایم را با سند برای افراد ثابت کنیم و در ارسال سند برای این افردا با مشکل مواجه می شویم
جناب آقای ذاکری ، به خودتان زحمت ندهید و پی گیری منبع مستند و آمار صحیح برای برخی ادعاها نباشید ،این قبیل ادعاهای حکومتی کاربردشان برای افرادیست که در پس ذهنشان از قبل مهر تایید به تمامی آمارهای حکومتی الصاق شده تا باعث آرامش قلبی شده و مانع سرخوردگی از بی حاصل بودن پینه های پا و خون و عرق ریخته شده باشد .
باسلام…