استقلال نظامی در دوره پهلوی

استقلال نظامی در دوره پهلوی

سوء استفاده نظامی از ایران

قوای نظامی هر کشور ستون اقتدار آن کشور تلقی می‌شود. شاهان پهلوی با خرید انواع تسلیحات غربی، به‌ویژه از آمریکا، سعی در تقویت نیروی نظامی ایران داشتند، ولی درواقع غربی‌ها با فروش انواع سلاح‌های خود، با چند برابرِ قیمت، به ایران، قصدِ به‌تاراج بردنِ ذخایر این ملت را داشتند و از سویی دیگر، ایران را تبدیل به انباری از مهمات کرده بودند و در مواقع مختلف، بدون اجازۀ ایران، از آن‌ها استفاده می‌کردند. 

اسداللّه عَلَم در خاطرات روز دوشنبه، 15 شهریور 1355، دربارۀ گران کردنِ تجهیزات نظامی، چنین نوشته‌است:

«شاه گفت: “با وجود این‌که سازنده کتباً تأیید کرده‌است که قیمت هر هواپیما ۵٫۶ میلیون دلار است، چطور آن را به 18 میلیون دلار افزایش می‌دهند؟!” در پاسخ گفتم: “همان کاری که در مورد ناوشکن‌های اسپروانس کردند: ۶ فروند این کشتی‌ها 280 میلیون دلار برآورد شده بود، اما ما مجبور شدیم ۶00 میلیون دلار بپردازیم! به‌نظر می‌رسد که پنتاگون در بالا کشیدنِ مابقیِ ناچیزِ درآمدِ نفتیِ ما وقت را تلف نمی‌کند.”»1
در این بخش، فقط به ذکر این نکته اکتفا می‌کنیم که جمهوری اسلامی، به‌عنوان طلایه‌دار جبهۀ مقاومت در منطقه، توانسته‌است در طول جنگِ تحمیلیِ 8‌ساله، جنگ 33روزۀ حزب‌اللّٰه ، جنگ 22روزه، فتنۀ داعش و …، در مقابل کشورهای بزرگِ استعماری، قدرت نظامی و سیاسی خود را نشان دهد و امروزه، همه به رشد روزافزونِ نفوذ این کشور در منطقه اعتراف می‌کنند.

اسدالله علم

بلایای وابستگی نظامی کشورها

منابع:

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *