شایعه سازی در انتخابات

شایعه‌سازی در انتخابات

در زمان انتخابات، پخش اطلاعات نادرست و یا دروغ‌پراکنی، معمولاً با هدف تضعیف طرف مقابل، دست‌کاری در روند رأی‌گیری یا تغییر نظرات مردم درباره شرایط سیاسی، انجام می‌گیرد.

  • اخبار جعلی، اطلاعات دروغین

برخورد مردم با اخبار جعلی، آن‌ هم بدون اینکه متوجه آن باشند، بسیار قابل‌توجه است. رسانه‌های معروفی هستند که اصرارشان به پیشبرد برنامه‌ها و اهداف خود از طریق اخبار سیاسی خاص، بیشتر از تعهد آن‌ها به اصول روزنامه‌نگاری حرفه‌ای است.

  • ترول‌های دردسرساز، همه‌گیری اخبار دروغ

ترول‌های اینترنتی، اعضای شبکه‌های فضای مجازی هستند که به دنبال ایجاد اختلاف، حمله، توهین یا به طور کلی خرابکاری در ذهن یک جامعه هستند. این افراد به واسطه ارسال نظرات، تصاویر، فیلم و گیف‌های‌ دروغین تشویش ایجاد می‌کنند.

  • انتشار اخبار جعلی به کمک ربات‌ها

ربات‌ها عمده‌ترین حالت جعل اطلاعات و دروغ‌پراکنی مجازی هستند. ربات‌های دروغ‌پرداز، در کل به عنوان «استفاده از الگوریتم‌های خودکار تحت مدیریت انسان، برای توزیع هدفمند اطلاعات گمراه‌کننده» تعریف شده‌اند.

  • نظرسنجی‌های دروغین ولی مؤثر

شکل خاصی از دروغ‌پراکنی در هنگام انتخابات نیز مربوط به جعل یا دست‌کاری داده‌های نظرسنجی می‌شود. در بدترین حالت، نظرسنجی حتی انجام هم نشده، و داده‌های نظرسنجی کاملاً ساختگی اما اثرگذار بوده‌اند.